دبیر ستاد حقوق بشر: تفاهم‌های خوبی با طرف عراقی انجام شد/ گفت‌و‌گو درباره مسائل حقوقی و قضایی مرتبط با مشکلات زوار در سفر‌های زیارتی و ایام اربعین حسینی/ انعقاد ۴ موافقتنامه با عراق 
چاپ 

دبیر ستاد حقوق بشر: تفاهم‌های خوبی با طرف عراقی انجام شد/ گفت‌و‌گو درباره مسائل حقوقی و قضایی مرتبط با مشکلات زوار در سفر‌های زیارتی و ایام اربعین حسینی/ انعقاد ۴ موافقتنامه با عراق

معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر اهداف و دستاورد‌های سفر به عراق به‌منظور رایزنی با مقام‌های قضایی این کشور را تشریح کرده و از امضای ۴ موافقتنامه خبر داد.

ناصر سراج، معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر اهداف و دستاورد‌های سفر اخیر خود به عراق را تشریح کرد.

وی در این باره گفت: روسای قوه قضاییه ۲ کشور در ایران و عراق باهم دیدار و رایزنی کردند که طی این دیدارها، مصوبه‌هایی داشتند؛ درپی این مراودات کمیته ضدتروریسم نیز تشکیل شد که تاکنون ۴ جلسه با هدف پیگیری مصوبات در کشور عراق داشته است؛ چهارمین جلسه این کمیته نیز روز گذشته در کشور عراق با هدف پیگیری این مصوبات برگزار شد.

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: ما در سفر به عراق ۴ موافقتنامه انتقال محکومین، استرداد مجرمین، همکاری‌های کیفری و همکاری‌های مدنی را انجام دادیم و با رئیس دستگاه قضایی و دیگر مسئولان قضایی عراق ملاقات کردیم.

معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه در ادامه با اشاره به دیدار و رایزنی با دادستان کل عراق در رابطه با موضوع استرداد مجرمین، گفت: در چارچوب تقسیم وظایف صورت‌گرفته، در رابطه با انتقال محکومین نیز با وزیر دادگستری عراق دیدار کردیم.

وی ضمن تشریح کمیته ضدتروریسم ایران و عراق، کرد: معاون رئیس دستگاه قضایی عراق، رئیس کمیته ضد تروریسم در این کشور و معاون رئیس قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر رئیس این کمیته در ایران است؛ ما موارد زیادی را مطرح و پیگیری کردیم و خوشبختانه مسئولان عالی قضایی عراق بسیار استقبال خوبی از مباحث مطرح‌شده در گفت‌و‌گو کردند.

سراج با اشاره به مشکلات سفر زوار ایرانی به عراق و پیگیری این موضوع، اظهار کرد: یکی از موضوع‌های مبتلابه کشور ما موضوع زائرین در طول سال به‌ویژه در ایام اربعین است.

دبیر ستاد حقوق بشر به زوار ایرانی توصیه کرد: زائرین ما باید هم مهر ورود و هم مهر خروج داشته باشند؛ زوار ما مهر خروج از جمهوری اسلامی ایران را می‌گیرند، اما بعضا مهر ورود را از عراق نمی‌گیرند و این مسئله، مشکلاتی را برای زائران ما ایجاد می‌کند؛ این موضوع هم برای خود زوار و هم برای دستگاه قضایی کشور مقصد مشکل ایجاد می‌کند.

وی در ادامه گفت: ورود غیرمجاز به عراق حبس و محکومیت دارد و متاسفانه تعدادی از هم‌وطنان عزیز ما گرفتار شدند؛ ما با رئیس شورای عالی قضایی عراق، دادستان کل و وزیر دادگستری عراق ملاقات داشتیم و مواردی را مطرح کردیم؛ تحقق جرم ۳ عنصر دارد که عبارتند از عنصر قانونی، عنصر مادی و عنصر معنوی که همان سوءنیت است؛ من تاکید کردم که مطمئنا عنصر معنوی در رابطه با زوار دستگیرشده ما، مفقود است.

دبیر ستاد حقوق بشر، گفت: با استقبال مقام‌های عراقی از موارد مطرح‌شده، ان‌شالله به‌زودی استرداد صورت می‌گیرد؛ ما چند بار به‌صورت محدود موضوع استرداد را انجام دادیم؛ به‌تازگی هم ۵۰ زندانی را به کشور انتقال دادیم؛ در رابطه با بقیه هم ان‌شالله مشکلی نخواهد بود.

به گفته سراج، در این زمینه با طرف عراقی تفاهم خوبی شد و قرار شد که هم ما زوار خودمان را توجیه کنیم و هم آن‌ها در مرز به ماموران مرزی خود تاکید کنند که مهر ورود به عراق را حتما روی گذرنامه زوار ایرانی بزنند.

وی در پاسخ به این پرسش که برای افرادی که در سال‌های گذشته یا اخیرا برایشان مشکلی پیش آمده، چه تدبیری اندیشیده شده است، گفت: تقریبا دیگر درباره این زائران مشکلی نداریم، تقریبا مشکل همه حل شده است.

دبیر ستاد حقوق بشر اظهار کرد که درپی حضور هیئت ایرانی در کربلا، با تاکید رئیس دستگاه قضایی عراق، نشستی نیز با رئیس دادگستری کربلا برگزار شد و در رابطه با موارد مربوط به زوار گفت‌و‌گو شد؛ این روند در نجف هم انجام شد.

انتهای پیام/

درباره نویسنده

16790مطلب نوشته است .



نوشتن دیدگاه

 

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت یمین نیوز می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
تاسیس 1394

طراحی شده توسط گروه آرکو