عراقچی: پرونده هسته‌ای ایران راه‌حل نظامی ندارد؛ تفاهم درباره بیشتر عناصر تشکیل‌دهنده یک توافق احتمالی 
چاپ

عراقچی: پرونده هسته‌ای ایران راه‌حل نظامی ندارد؛ تفاهم درباره بیشتر عناصر تشکیل‌دهنده یک توافق احتمالی

وزیر امور خارجه با بیان اینکه پرونده هسته‌ای ایران راه‌حل نظامی ندارد، گفت: در مورد بیشتر عناصر تشکیل‌دهنده یک توافق احتمالی با آمریکا تفاهم وجود دارد.خ

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه در گفت‌و‌گوهایی به تشریح روند دور سوم مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا پرداخت.

وی با بیان اینکه برای پرونده هسته‌ای راه‌حل نظامی وجود ندارد، گفت: طرف مقابل قبلا این را امتحان کرده و شکست خورده است؛ تنها راه‌حل برای پرونده هسته‌ای ما گفت‌و‌گو است و این همان کاری است که اکنون انجام می‌دهیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: باید از گفتار و رفتار‌هایی که تنش را افزایش می‌دهند و دیپلماسی را تضعیف می‌کنند، پرهیز کرد.

وی درباره امکان دستیابی به توافق اظهار کرد: در مورد بیشتر عناصر تشکیل‌دهنده یک توافق احتمالی با آمریکا تفاهم وجود دارد.

عراقچی گفت: امروز گفت‌وگویی بسیار فشرده و با جزئیات داشتیم؛ فکر می‌کنم پیشرفت بسیار خوبی حاصل شد؛ برای نخستین‌بار حدود ۶ تا ۷ ساعت مذاکره، هم در نوبت صبح و هم بعدازظهر، برگزار کردیم؛ این مذاکرات همچنان به‌صورت غیرمستقیم انجام شد.

وزیر امور خارجه ضمن قدردانی از وزیر خارجه عمان به‌عنوان میانجی این مذاکرات، گفت: من بسیار سپاسگزار وزیر امور خارجه عمان هستم که کار بسیار ممتازی انجام داد؛ همچنین از رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که در زمینه مسائل فنی نقش بسیار سازنده‌ای ایفا کرد، قدردانی می‌کنم.

وی ادامه داد: ما توانستیم عناصر اصلی یک توافق احتمالی را مشخص کنیم و درباره این عناصر به بحث و گفت‌و‌گو پرداختیم؛ البته همچنان اختلاف‌هایی وجود دارد، اما در اغلب موارد دست‌کم به یک درک کلی درباره چگونگی حل این مسائل رسیده‌ایم؛ بر همین اساس، تصمیم گرفتیم به تیم‌های فنی خود ماموریت دهیم تا در وین، در مقر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گرد هم آیند و کار بر روی جزئیات مسائل فنی را آغاز کنند.

عراقپی گفت: هم‌زمان، بحثی بسیار مفصل درباره تحریم‌ها داشتیم، چراکه رفع تحریم‌ها یکی از ارکان هر توافقی است؛ در مجموع، مذاکرات بسیار خوب و سازنده بود و تصمیم گرفتیم به‌زودی، احتمالا طی یک هفته آینده، دوباره دیدار کرده و گفت‌و‌گو‌ها را با ورود به جزئیات بیشتر ادامه دهیم.

عراقچی در گزارشی در همین باره در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

پیشرفت بیشتری در تعامل دیپلماتیک ما با آمریکا حاصل شده است.

این دور از مذاکرات، فشرده‌ترین مرحله تاکنون بود؛ این گفت‌و‌گو‌ها با این درک متقابل به پایان رسید که درباره موضوع‌های اساسی برای هرگونه توافق، ازجمله لغو تحریم‌ها و گام‌های مرتبط با حوزه هسته‌ای، به‌صورت جزئی‌تر و دقیق‌تر به رایزنی‌ها ادامه خواهیم داد.

به موازات مسیر سیاسی، تیم‌های فنی در روز‌های آتی در وین گرد هم خواهند آمد؛ ماموریت آن‌ها به همان اندازه ماموریت ما حیاتی و مهم است.

از عمان بابت میانجی‌گری‌های مستمر و مؤثرش قدردانی می‌کنیم و مراتب سپاس خود را از سوئیس برای میزبانی دور دیگری از مذاکرات ابراز می‌داریم.

انتهای پیام/

درباره نویسنده

18565مطلب نوشته است .



نوشتن دیدگاه

 

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت یمین نیوز می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
تاسیس 1394

طراحی شده توسط گروه گرافیم