رئیس دیوان عالی کشور:سال گذشته ۱۸ رأی وحدت رویه صادر شد/ باید برای اختلاف در آرا فکری کنیم 
چاپ 

رئیس دیوان عالی کشور:سال گذشته ۱۸ رأی وحدت رویه صادر شد/ باید برای اختلاف در آرا فکری کنیم

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به صدور ۱۸ رای وحدت رویه در هیئت عمومی دیوان عالی کشور طی سال گذشته، گفت: درخصوص اختلاف در برداشت و استنباط متفاوت از قانون، لازم است موضوع در هیئت عمومی دیوان عالی کشور مطرح شود تا رأی وحدت رویه صادر شود.

به گزارش یمین نیوز به نقل از قوه قضاییه، حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری رئیس دیوان عالی کشور، در جلسه شورای معاونین ضمن تبریک میلاد امام هشتم شیعیان به روایتی از ایشان اشاره کرد و گفت: امام رضا علیه السلام فرمودند؛ مَن سَألَ اللهَ التَّوفیقَ وَ لَم یَجتَهِد، فَقَدِ استَهزَءَ بِنَفسِهِ؛ به این معنا که هرکس از خداوند، توفیق بطلبد ولی تلاش نکند، خودش را مسخره کرده است و طبق این روایت شریف در دنیا نیز همینگونه است و درخواست توفیق از خداوند، بدون تلاش و تحمل سختی‌ها ممکن نیست، امیدواریم در سایه این امام رئوف بتوانیم بر مشکلات و مسائل موجود فائق آییم.

رئیس دیوان عالی کشور ارائه دستاوردهای کارگروه‌های تخصصی در همایش سراسری دیوان عالی کشور را امر مهمی در خصوص حل مشکلات قضایی مردم و معضلات موجود در دادگاه‌ها عنوان کرد و افزود: مجموعه دستگاه قضایی و به معنای اخص برخی محاکم روی ریل واحدی حرکت نمی‌کنند و این موضوع مورد انتقاد ریاست قوه قضاییه است لذا قضات و اساتید علم قضا که در دیوان عالی کشور حضور دارند و مجامع علمی و دانشگاهی در این زمینه چاره اندیشی کنند تا خط و مشی مشخصی برای محاکم تعیین و رویه واحدی اتخاذ شود.

منتظری در تشریح این مطلب ادامه داد: هرچند تفسیر قانون اساسی بر عهده ما نیست، اما دیوان عالی کشور به عنوان مخاطب قانون، وظیفه نظارت بر آرای صادره را دارد؛ بنابراین قانون باید ابعاد آن را مشخص کند و در این زمینه چنانچه نیاز به آیین نامه، دستورالعمل و یا صدور قانون جدید باشد باید تدابیر و پیشنهادات لازم مورد بررسی و مداقه قرار گیرد و درخصوص اختلاف در برداشت و استنباط متفاوت از قانون، لازم است موضوع در هیأت عمومی دیوان عالی کشور مطرح شود تا رأی وحدت رویه در این زمینه صادر شود، اما این امر به تنهایی کافی نیست.

وی ادامه داد: نظارت بر اجرای صحیح قوانین در محاکم و ایجاد وحدت رویه دو وظیفه مهم دیوان عالی کشور به عنوان عالی‌ترین مرجع قضایی است که متأسفانه این وظیفه به طور شایسته تعریف و تبیین نشده و این امرمستلزم کار کارشناسی لازم و اتخاذ راهکارهای موجود است.

منتظری با اشاره به مسئولیت سنگین دیوان عالی کشور در بحث نظارت و ایجاد وحدت رویه قضایی گفت: در سال گذشته ۱۸ رأی وحدت رویه در هیئت عمومی دیوان عالی کشور صادر شد که منجر به اتخاذ تدابیر ویژه حقوقی و رفع موانع اطاله دادرسی بوده است، اما آیا با این تعداد رأی وحدت رویه می‌توان در قوه قضاییه وحدت رویه قضایی ایجاد کرد؟! باید برای اختلاف در آرا فکری کنیم.

منتظری با اشاره به پیشنهاد مطرح شده توسط یکی از قضات مبنی بر ایجاد دفاتر نمایندگی دیوان عالی کشور با موضوع نظارت در سطح استان‌ها تصریح کرد: در زمان مسئولیت اینجانب در دیوان عدالت اداری این دفاتر راه اندازی شد و آثار بسیار مطلوبی در تسهیل دسترسی مردم به عدالت داشت، اما برای ایجاد این دفاتر باید به گونه‌ای عمل شود که جایگاه دیوان عالی تعریف و مشخص شود و تداخل وظایف نیز ایجاد نشود، لذا این‌موضوع نیازمند بررسی دقیق و کارشناسی است.

در این جلسه که بیش از دو ساعت به طول انجامید، رئیس دفتر و معاونین و همچنین روسای کارگروه‌های تخصصی اولین همایش سراسری، نقطه نظرات و پیشنهادات خود را در زمینه نحوه نظارت و وحدت رویه قضایی مطرح کردند و به ارائه گزارش پرداختند.

درباره نویسنده

16821مطلب نوشته است .



نوشتن دیدگاه

 

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت یمین نیوز می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
تاسیس 1394

طراحی شده توسط گروه آرکو