بازرس اتحادیه دانشگاه‌های غیرانتفاعی کشور تاکید کرد/ضرورت رعایت عدالت آموزشی در کشور 
چاپ 

بازرس اتحادیه دانشگاه‌های غیرانتفاعی کشور تاکید کرد/ضرورت رعایت عدالت آموزشی در کشور

parبازرس اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش غیرانتفاعی کشور، با تاکید بر اینکه عدالت آموزشی در کشور رعایت نمی شود گفت: عدالت آموزشی زمانی محقق می شود که پذیرش و تعیین ظرفیت تمامی دانشگاه‌های کشور توسط یک ارگان مشخص یعنی سازمان سنجش آموزش تعیین شود در غیر این صورت دستیابی به عدالت در زمینه آموزش امکان پذیر نیست.

به گزارش یمین  نیوز،دکتر ناصر پرتوی با انتقاد از ادعای منتشر شده درخصوص اعتبار دانشگاه‌ها و موسسات غیرانتفاعی، اظهار کرد: شخصی که دکتری جامعه‌شناسی دارد در اظهارنظری اعلام کرده بود که تضمینی در اعتبار دانشگاه‌ها و موسسات غیرانتفاعی نیست و این خبر که توسط یکی از رسانه‌های جهت‌دار منتشر شده بود که از سوی وزارت علوم صریحاً رد شد.

وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه در کشور ما افرادی هستند که در همه حوزه‌ها و مسائل اظهارنظر می‌کنند و گاهی سواد زیادی موجب تخریب می‌شود و این گونه افراد احساس می‌کنند که باید در همه زمینه‌ها اظهارنظر کنند. در واقع اظهارنظر فرد مذکور در مورد دانشگاه‌ها و موسسات غیرانتفاعی توهینی به ۳۵۰ دانشگاه بود که امروزه صادقانه در سراسر کشور فعال هستند.

بازرس اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش غیرانتفاعی کشور با اشاره به فعالیت بیش از ۲۵ هزار عضو هیات علمی در این موسسات خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۵ هزار عضو هیات علمی تمام وقت و ۲۰ هزار عضو هیات علمی مدعو در دانشگاه‌ها و موسسات غیرانتفاعی مشغول تدریس هستند و این موسسات بیش از ۱۱ هزار شغل در کشور ایجاد کرده‌اند.

دکتر پرتوی خاطرنشان کرد: بیش از ۵۰۰ هزار دانشجو در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی مشغول تحصیل هستند که این موسسات بدون کوچکترین کمک دولت و سایر ارگان‌ ها آموزش کشور را برعهده گرفته اند.این در حالی است که دانشگاه‌های دولتی حدوداً ۵۰۰ هزار دانشجو را تحت پوشش دارند.

وی با اشاره به ثبت نام دانشجویان در دانشگاه‌ها و موسسات غیرانتفاعی خاطرنشان کرد: خوشبختانه برخلاف سایر دانشگاه‌ها، روند ثبت نام دانشجویان در دانشگاه‌ها و موسسات غیرانتفاعی بدلیل کیفیت بالای مراکز آن رو به افزایش است.

بازرس اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش غیرانتفاعی کشور همچنین گفت: استان مازندران با ۴۸ دانشگاه، خراسان رضوی با ۳۵ دانشگاه، استان اصفهان با ۳۲ و قزوین نیز با ۲۵ دانشگاه بیشترین تعداد موسسات غیرانتفاعی در اختیار دارند و استان کردستان و چهارمحال و بختیاری هر کدام با دو موسسه غیرانتفاعی در ردیف استان‌های با کمترین مرکز آموزش عالی غیر انتفاعی قرار دارند.

دکتر پرتوی به ایسنا گفت:: دانشگاه‌ها و موسسات غیرانتفاعی کشور براساس بیانات مقام معظم رهبری در خصوص نقش کلیدی بخش غیردولتی در توسعه آموزش عالی، راه‌اندازی شده و فعالیت می‌کنند.

وی درخصوص سطح کیفی آموزش در موسسات دانشگاه‌های غیرانتفاعی نیز خاطرنشان کرد: اگرچه نمی‌شود کیفیت را به صورت دقیق اندازه‌گیری کرد اما دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی با مدیریت روز، علمی و نوین حرکت می‌کنند و مدیریت کهنه و قدیمی رایج را قبول ندارند. زیرا مدیریت نوین دست و پا گیر نبوده و بعضا و در برخی موارد نیز مورد تایید مدیران طرف دار سبک قدیمی آموزش قرار نگرفته است.

به گفته بازرس اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش غیرانتفاعی کشور، این دانشگاه‌ها و موسسات توسط چندین بخش مورد بررسی و نظارت قرار می‌گیرند و شورای گسترش، دفتر آموزش عالی غیرانتفاعی، دفتر بازرسی و شکایات و اداره نظارت وزارت علوم از جمله مراکزی هستند که نحوه عملکرد این موسسات را از جهات مختلف آموزشی، علمی و… مورد بررسی قرار می‌دهند.

دکتر پرتوی با تاکید بر اینکه اغلب دانشگاه‌های کیفی دنیا با مدیریت بخش خصوصی اداره می شوند، افزود: تمامی دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی عالی غیرانتفاعی کشور آزمون خود را از طریق سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می‌کنند و پذیرش دانشجو در این موسسات فقط از طریق این سازمان انجام می‌گیرد نه با آگهی یا نصب یک پرده بر سردر دانشگاه. بنابراین سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان یکی از سالم ترین ارگان‌های کشور اولین نهادی است که کار نظارت و پذیرش دانشگاه‌ها و موسسات غیرانتفاعی را انجام می‌دهند.

 

بازرس اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش غیرانتفاعی کشور، میزان شهریه‌های دریافتی از دانشجویان در این موسسات را پایین‌تر از سایر دانشگاه‌ اعلام کرد و گفت: دانشگاه‌های غیرانتفاعی به هیچ عنوان از منابع دولتی(مستقیم یا غیر مستقیم) استفاده نمی‌کنند ولی شهریه‌هایی که از دانشجویان می‌گیرد کمتر از دانشگاه‌های دیگر است که از امکانات کشور استفاده می‌کنند.

دکتر پرتوی ادامه داد: ۹۰ درصد دانشگاه‌ها و موسسات غیرانتفاعی با هدف علمی و بهینه‌سازی آموزش کشور توسط اساتید دانشگاه‌های کشور تاسیس شده‌اند و مدرکی هم که از این دانشگاه‌ها به دانشجویان و موسسات اعطا می‌شود کاملا مورد قبول وزارت علوم یعنی تنها متولی و مرجع آموزش عالی کشور است.

وی همچنین ضرورت عدالت آموزشی در کشور اشاره کرد و گفت: طی دو سال اخیر معاونت آموزشی وزارت علوم فعالیت‌های راهبردی بسیار زیادی انجام داده تا میزان پذیرش در دانشگاه‌های کشور عدالت‌محور باشد و این امر در حال تحقق می باشد و برای تحقق کامل این امر باید پذیرش دانشجو و ظرفیت‌های پذیرش در تمامی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور از طریق سازمان سنجش و آموزش کشور انجام شود.

دکتر پرتوی از برنامه وزارت علوم برای رتبه‌بندی اصلی و نهایی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در سال تحصیلی ۹۷-۹۶ خبر داد و گفت: رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی در دستور کار وزارت علوم قرار دارد و باید شاخص‌های این رتبه‌بندی به طور دقیق تعیین و به موسسات اعلام شود. اگرچه این بررسی باید در تمامی دانشگاه‌های کشور نظیر آزاد، پیام نور و غیرانتفاعی نیز انجام ‌گیرد.

بازرس اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش غیرانتفاعی کشور، به لزوم حمایت وزارت علوم از دانشگاه‌ها و موسسات غیرانتفاعی اشاره کرد و گفت: برخی از دانشگاه‌های غیرانتفاعی در رشته‌های تخصصی مشخص کار آموزش دانشجویان را برعهده گرفته اند و این روند در کشور کاملا بی‌سابقه است و لازم است مسئولان وزارت علوم حمایت‌های بیشتری از این گونه موسسات داشته باشند.

درباره نویسنده

4439مطلب نوشته است .



نوشتن دیدگاه

 

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت یمین نیوز می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
تاسیس 1394

طراحی شده توسط گروه آرکو