مدیرعامل گروه مالی بانک مسکن اعلام کرد/راه اندازی 3 ابزار نوین مالی جدید در حوزه مسکن و ساختمان طی سه سال اخیر 
چاپ 

مدیرعامل گروه مالی بانک مسکن اعلام کرد/راه اندازی ۳ ابزار نوین مالی جدید در حوزه مسکن و ساختمان طی سه سال اخیر

راه‌اندازی صندوق‌های زمین و ساختمان با هدف تامین مالی پروژه‌های ساختمانی از بازار سرمایه، گشایش بازار اوراق رهنی تسهیلات مسکن و به کارگیری «قرارداد مدیریت دارایی‌ها» برای نخستین بار در کشور از جمله سیاست‌های بانک مسکن و گروه مالی این بانک در جهت تامین مالی این بخش طی چند سال اخیر است.

به گزارش روابط عمومی بانک مسکن، مصطفی ازگلی مدیرعامل گروه مالی بانک مسکن با بیان اینکه ابزارهای مالی متنوع یکی از ضرورت‌های توسعه اقتصادی به ویژه در شرایط کمبود منابع دولت‌ها خواهد بود، گفت: در ایران همواره یکی از مشکلات اجرا و تکمیل پروژه‌های عمرانی تامین منابع این پروژه‌ها است که حتی تخصیص کامل بودجه های سنواتی پاسخگوی تکمیل آن‌ها نیست بنابراین تنوع ابزارهای مالی در کشور ما به رغم کمبود منابع دولتی احساس می شود.

مدیرعامل گروه مالی بانک مسکن ادامه داد: راه‌اندازی صندوق‌های زمین و ساختمان با هدف تامین مالی پروژه‌های ساختمانی از بازار سرمایه، گشایش بازار اوراق رهنی تسهیلات مسکن و به کارگیری «قرارداد مدیریت دارایی‌ها» برای نخستین بار در کشور از جمله سیاست‌های بانک مسکن و گروه مالی این بانک در جهت تامین مالی این بخش است.

راه اندازی صندوق های زمین و ساختمان برای اولین بار در کشور

وی درباره صندوق‌های سرمایه گذاری زمین و ساختمان گفت: نخستین صندوق سرمایه گذاری در این حوزه با عنوان «نسیم» به منظور تامین مالی پروژه برج نسیم و با هدف کمک به توسعه منطقه شهری جدید غربی تهران در شهریورماه سال ۹۳ مجوز فعالیت خود را از سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت کرد.

ازگلی با بیان اینکه صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان نهاد مالی است که با دریافت مجوز تاسیس از سازمان بورس اوراق بهادار به عنوان یک شخصیت حقوقی مستقل تشکیل شد گفت: با توجه به ماهیت این صندوق‌ها از آن می‌توان به عنوان یکی از راه‌های مناسب و سازمان یافته برای ساخت و ساز پروژه‌های ساختمانی و سرمایه گذاری در صنعت ساختمان بهره برد.

مدیرعامل گروه مالی بانک مسکن هدف از فعالیت صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان را جمع آوری پس‌انداز خرد و کلان، اختصاص آن به ساخت پروژه ساختمانی مشخص، فروش واحدهای ساختمانی و تقسیم عواید ناشی از این فعالیت بین سرمایه گذاران عنوان کرد و گفت: در شرایط فعلی که نرخ سود سپرده‌های بانکی کاهش یافته صندوق‌های زمین و ساختمان می‌تواند یکی از بهترین روش‌های سرمایه گذاری باشد به طوریکه سود سالانه صندوق نسیم بین ۲۱ تا ۲۲ درصد برای سرمایه گذاران خواهد بود.

وی، حفظ قدرت خرید سرمایه‌گذاران در برابر افزایش قیمت زمین و ساختمان را از مزایای صندوق‌های سرمایه گذاری عنوان کرد و افزود: مشارکت سرمایه گذاران خرد و کلان در ساخت پروژه، نقدشوندگی واحدهای سرمایه گذاری در معاملات ثانویه و وجود بازارگردان صندوق در فرابورس سایر ویژگی‌های صندوق‌های زمین و ساختمان است.

ازگلی با بیان اینکه شفافیت بالا به دلیل نظارت‌های مختلف ارکان نظارتی صندوق اعم از نظارت بر پیشرفت فیزیکی پروژه و نظارت بر پیشرفت مالی از دیگر مزیت‌ صندوق‌های زمین و ساختمان است، ادامه داد: علاوه بر مزایای صندوق‌های زمین و ساختمان برای سرمایه گذاران، این صندوق‌ها می‌توانند نقدینگی سرگردان جامعه را جمع آوری و در جهت ساخت و ساز هدایت کنند. ضمن اینکه صندوق‌های زمین و ساختمان با تقویت طرف عرضه واحدهای ساختمانی، تقویت بازار سرمایه و کاهش اتکای مالی بخش مسکن بر منابع بانکی می‌توانند بر اقتصاد مسکن و خروج این بخش از رکود کمک کند. ‌

مدیرعامل گروه مالی بانک مسکن درباره زمان تکمیل نخستین پروژه سرمایه گذاری گفت: پروژه نسیم طبق برنامه زمانبندی در حال اجرا است و تا پایان خرداد ۹۶ به اتمام خواهد رسید.

گشایش بازار اوراق رهنی مسکن

وی با بیان اینکه از دیگر محصولات جدید بازارهای مالی مسکن، «اوراق رهنی» هستند، گفت: اوراق بهادار با پشتوانه دارایی مالی (ABS) و اوراق بهادار با پشتوانه وام‌های رهنی (MBS) از جمله مهمترین محصولات تبدیل به اوارق بهادار هستند که در تیرماه امسال از طرح فروش اوراق بهادار تسهیلات رهنی با حضور وزرای اقتصاد و دارایی، راه و شهرسازی، رئیس کل بانک مرکزی، مدیرعامل بانک مسکن و رئیس سازمان بورس اوراق بهادار رونمایی شد.

به گفته ازگلی، اوراق رهنی نوعی از اوراق دارایی مالی است که با پشتوانه وام‌های رهنی بانکها و مومسسات مالی و اعتباری منتشر می شود و باسررسید دوساله و نرخ سود ۱۸.۵ درصد به فروش می رسد.

مدیرعامل گروه مالی بانک مسکن تصریح کرد: بلند مدت بودن تسهیلات رهنی به دلیل ماهیت تامین مالی مسکن از یک طرف و کوتاه بودن سررسید غالب سپرده‌های نظام بانکی از طرف دیگر، ریسک عدم تطابق سررسید دارایی‌ها و بدهی‌‌ها را برای بانک‌های کشور به همراه دارد.

انعقاد قرارداد مدیریت دارایی برای شهر جدید پردیس

ازگلی در بخش دیگری از اظهاراتش به قرارداد اخیر بانک مسکن و شرکت عمران شهرهای جدید برای تامین مالی پروژه‌های زیرساختی به روش «مدیریت دارایی‌ها» اشاره کرد و گفت: این نوع روش مالی برای نخستین بار در ایران اجرایی می‌شود و با توجه به کمبود منابع دولتی، این روش می‌تواند در آینده به عنوان یک ابزار مالی جهت اجرای پروژه‌های بزرگ عمرانی کشور به کار گرفته شود.

مدیرعامل گروه مالی بانک مسکن با بیان اینکه قرارداد مدیریت دارایی‌ها برای تامین خدمات زیربنایی و روبنایی شهر جدید پردیس اوایل شهریورماه منعقد شد افزود: مدیریت دارایی ها راهکاری نوین است که به اعتبار ارزش افزوده آتی دارایی‌ها که همان اراضی تجاری هستند مبادرت به تامین مالی می‌کند.

ازگلی، مهمترین ویژگی مکانیزم مدیریت دارایی را درون‌زا بودن و اتکای آن به منابع و سرمایه‌های مردمی عنوان کرد و گفت: به همین دلیل رونمایی از این مکانیزم تامین مالی در ایران برای نخستین بار در سال اقتصاد مقاومتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

درباره نویسنده

4439مطلب نوشته است .



نوشتن دیدگاه

 

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت یمین نیوز می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
تاسیس 1394

طراحی شده توسط گروه آرکو