تشریح جزئیات کاهش نرخ سود بانکی / نرخ سود سپرده های بانکی تا سه ماه دیگر ۱۶ درصد می شود 
چاپ 

تشریح جزئیات کاهش نرخ سود بانکی / نرخ سود سپرده های بانکی تا سه ماه دیگر ۱۶ درصد می شود

hematiدکتر عبدالناصر همتی مدیرعامل بانک ملی ایران و رئیس شورای هماهنگی بانک های دولتی، به تشریح جزئیات و علل کاهش نرخ سود بانکی پرداخت .

به گزارش طوفان نیوز ،رئیس شورای هماهنگی بانک های دولتی پیش بینی کرد: نرخ سود سپرده های بانکی یک بار دیگر در اردیبهشت یا خرداد دو درصد کاهش یابد و ۱۶ درصد تعیین شود.

عبدالناصر همتی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر  با اعلام این خبر گفت: نرخ سود حقیقی نباید بیشتر از دو سه درصد از تورم باشد بنابر این با توجه به اینکه نرخ تورم سالانه ۱۳ درصد است، نرخ سود سپرده ها باید ۱۶ درصد باشد و اگر تورم انتظاری همین گونه ادامه یابد، اردیبهشت یا خرداد سال آینده دوباره باید نرخ سود سپرده ها بازنگری شود و حدود دو درصد کاهش یابد.

همتی ادامه داد: برای کاهش سود تسهیلات که اصل اساسی تولید کشور چاره ای نداریم جز اینکه سود سپرده ها و سپس سود تسهیلات را کاهش دهیم که با توجه به سیاست های دولت و کاهش تورم، انتظار عمومی این است که نرخ سود سپرده ها کاهش یابد.

رئیس شورای هماهنگی بانک های دولتی با تاکید بر اینکه با یافتن ساز و کار واقعی تلاش کرده ایم تا به صورت تدریجی نرخ سود را کم کنیم اظهار داشت: تلاش کرده ایم تا نرخ سود ابتدا از ۲۲ درصد به ۲۰ درصد و حالا به ۱۸ درصد برسد و در آینده نیز باید باز هم کم شود تا متغیر های اسمی به متغیرهای واقعی نزدیک شود.

همتی کاهش نرخ سود را برای متعادل شدن بازارهای کشور غیرقابل اجتناب دانست و تصریح کرد: به موجب ابلاغی که به بانک ها شده و حمایتی که بانک مرکزی کرده است نرخ سود سپردها از اول اسفند کاهش می یابد و ۱۸ درصد محاسبه خواهد شد.

رئیس شورای هماهنگی بانک های دولتی سیستم بانکی را به ظروف مرتبطه تعبیر کرد و از تمامی بانک ها خواست تا نرخ سود ۱۸ درصد را رعایت کنند تا باعث بروز مشکل در سایر بانک های کشور نشوند.

ناصر همتی با اشاره به اینکه قرار نیست تمامی تامین مالی کشور را بانک ها انجام دهند گفت: افزایش عرضه منابع مالی از طریق نظام بانکی باعث رشد پایه پولی و افزایش تورم می شود. راه جایگزین و مناسب تقویت بازار سرمایه و ورود سرمایه های خارجی به کشور است.

رئیس شورای هماهنگی بانک های دولتی با تاکید بر اینکه اگر در نظام بانکی منابع مالی درست اختصاص یابد هیچ گاه کمبود پیش نمی آید افزود: اگر معتقد هستیم که می خواهیم بخش تولید کشور را تقویت کنیم باید نرخ سود تسهیلات و هزینه پول را در کشور کاهش دهیم.

همتی افزود: هر بانکی سه ذینفع دارد که سهامدار، تسهیلات گیرنده و سپرده گذار ذینفعان بانک محسوب می شوند و نظام بانکی نمی تواند فقط برای یکی از این ذینفعان و به ضرر بقیه کار کند.

رئیس شورای هماهنگی بانک های دولتی درباره تاثیر کاهش نرخ سود سپرده بر میزان سپرده گذاری گفت: درصد قابل توجهی از سپرده ها در بانک ها سپرده های کوتاه مدت است و کاهش سود سپرده ها تاثیری در میزان سپرده گذاری ندارد زیرا در حال حاضر شرایط بازارهای موازی و ریسک آنها به گونه ای نیست که پول از بانک خارج شود و جذب بازارهای موازی شود و تنها بازاری که می تواند از این شرایط منتفع شود بازار سرمایه است.

درباره نویسنده

4439مطلب نوشته است .



نوشتن دیدگاه

 

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت یمین نیوز می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
تاسیس 1394

طراحی شده توسط گروه آرکو